مقالات

اتصالات صنعتی لوله و فیتینگ های جوشی و غیره

اتصالات صنعتی لوله

در سیستم های لوله کشی صنعتی علاوه بر لوله ها و تجهیزات مرتبط، از دسته ای از اتصالات بهره گرفته می شود که به آنها اتصالات صنعتی می گویند. این اتصالات که جزء جدایی ناپذیر لوله کشی های صنعتی به حساب می آیند، در بخش های گوناگون صنعتی جهت متصل نمودن لوله ها به یکدیگر بکار گرفته می شوند. در حقیقت در لوله کشی های صنعتی، انواع و مدل های مختلف این اتصالات به عنوان نوعی رابط میان لوله ها عمل می کنند که در ادامه به معرفی متداول ترین کاربردها و ویژگی های آنها می پردازیم.

به دنبال اتصالات صنعتی و غیره با بهترین کیفیت و بهترین قیمت هستید؟
فقط با یک تماس مشاوران لوله و اتصالات شما را در این زمینه یاری خواهند کرد.

 

انواع اتصالات صنعتی

از پرکاربردترین انواع اتصالات مورد استفاده در بخش های مختلف صنعتی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. اتصالات جوشی

این نوع از اتصالات پرکاربرد در بخش های صنعتی به کمک جوشکاری به لوله های صنعتی قابل اتصال هستند. اتصالات جوشی به لطف بهره مندی از مواد اولیه مرغوب و طراحی مناسب و در عین حال غیر پیچیده، عموما از استحکام بالایی برخوردار هستند و استفاده از آنها موجب افزایش ایمنی لوله کشی می شود. این اتصالات باکیفیت غالبا در سایزهای بزرگ و برای اتصال به لوله های بزرگ صنعتی ساخته می شود و استفاده از انواع مرغوب آنها مانع افت فشار می شود و احتمال نشتی را به حداقل ممکن می رساند. اتصالات جوشی صنعتی به دو دسته اتصالات جوشی درزدار و بدون درز تقسیم می شوند:

– اتصالات جوشی بدون درز صنعتی

اتصالات بدون درز جوشی دسته ای از اتصالات صنعتی هستند که به لطف بهره مندی از مواد اولیه باکیفیت، بدون جوشکاری و با ساختاری واحد ساخته می شوند. این اتصالات به دلیل داشتن سطح داخلی صاف و یکدست، به هیچ عنوان فشار عبوری سیالات را کاهش نمی دهند و در عین حال از استحکام بالایی نیز برخوردار هستند.

اتصالات بدون درز

– اتصالات جوشی درز دار صنعتی

این دسته از اتصالات از جنس های مختلفی نظیر استیل و کربن تولید می شوند و در نهایت از طریق قوس الکتریکی به یکدیگر متصل می گردند. طراحی و ساخت اتصالات درز دار به گونه ای است که در مقایسه با انواع اتصالات بدون درز از استحکام پایین تری برخوردار هستند و از آنها نمی توان برای انتقال و جابجایی تمامی انواع سیالات بهره گرفت.

  1. اتصالات صنعتی فشار قوی

اتصالات فشار قوی صنعتی یکی از قدیمی تر انواع این اتصالات هستند که غالبا در ابعاد کوچک تر تولید می شوند و برای اتصال لوله های باریک تر مورد استفاده قرار می گیرند. این اتصالات در برابر عواملی نظیر دما و فشار زیاد از مقاومت و استحکام بسیار بالایی برخوردار هستند و به ندرت دچار آسیب دیدگی می شوند. اتصالات فشار قوی صنعتی از مواد اولیه باکیفیت همچون فولاد، استیل، برنز، چدن و کربن ساخته می شوند و از آنها به وفور در بخش های صنعتی همچون صنایع نفت و گاز استفاده می گردد. تهیه اتصالات فشار قوی صنعتی بسیار مقرون به صرفه و نصب آنها نیز آسان است. یکی از پرطرفدارترین انواع اتصالات صنعتی فشار قوی، اتصالات دنده ای هستند که به صورت زیر تقسیم بندی می شوند:

– اتصالات دنده ای گالوانیزه

این نوع از اتصالات معمولا از جنس روی تولید می شوند و غالبا برای به عنوان تبدیل و یا جهت متصل نمودن لوله ها به یکدیگر بکار گرفته می شوند. مزیت اصلی اتصالات دنده ای گالوانیزه مقاومت فوق العاده آنها در مقابل رطوبت است. از این رو این نوع از اتصالات، گزینه مناسبی برای محیط های دارای رطوبت هستند؛ زیرا چنین شرایطی دچار زنگ زدگی و خوردگی نمی شوند.

اتصالات صنعتی گالوانیزه

– اتصالات دنده ای پلی اتیلن

این نوع از اتصالات اصولا وزن بسیار زیادی ندارد و به لطف بهره مندی از سطح داخلی صاف، موجب افت فشار سیالات نیز نمی شوند. اتصالات دنده ای پلی اتیلن همچنین از قیمت مناسبی برخوردار هستند و نصب آنها زمان بر نیست.

  1. فلنج ها

فلنج ها یکی از رایج ترین اتصالات صنعتی هستند که با بهره گیری از آنها می توان به آسانی و تنها از طریق باز کردن پیچ و مهره ها، دو لوله را بدون جوشکاری و برش دادن به یکدیگر متصل و یا از هم جدا نمود. فلنج ها به کمک واشرهای مخصوص به خوبی آب بندی می شود و این امر موجب کاهش احتمال نشتی سیالات می شود. فلنج ها انواع مختلفی دارند که برخی از پرکاربردترین آنها به شرح زیر است:

– فلنج فلت فیس

این نوع از فلنج ها دارای سطحی صاف و بدون شیار هستند و از آلیاژهایی نظیر استیل و چدن تولید می شوند. میزان استحکام و مقاومت این نوع از فلنج ها در مقایسه با اتصالات فشار قوی و جوشی پایین تر است و به همین دلیل از آنها اغلب در سیستم های لوله کشی با فشار پایین استفاده می گردد.

– فلنج شیاردار

این نوع از فلنج ها که در بازار با نام فلنج های زبانه دار نیز شناخته می شوند، به صورت جفت بکار گرفته می شوند و وجود واشر در آنها، مانع خوردگی آنها می شود.

– فلنج نر و ماده

این نوع از اتصالات صنعتی به صورت جفت و دوتایی مورد استفاده قرار می گیرند و کاربرد گسترده ای در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی دارند.

–  فلنج اسلیپون

این نوع از فلنج ها با نام فلنج های تخت نیز شناخته می شوند. طراحی فلنج اسلیپون به گونه ای است که لوله در داخل فلنج ها جای داده می شود و با جوشکاری به دو طرف آنها متصل می گردد.

– فلنج حلقه مشترک

فلنج حلقه مشترک جزو پرطرفدارترین انواع فلنج ها است. این مدل از فلنج ها از مقاومت قابل توجهی در برابر دما و فشار بالا برخوردار است و از آنها می توان در سیستم های لوله کشی صنعتی با فشار و دمای بالا استفاده نمود.

– فلنج لبه دار

ویژگی بارز فلنج های لبه دار، مقاومت بالای آنها در برابر عوامل نظیر زنگ زدگی و خوردگی است. این فلنج ها همچنین از قیمت مناسبی نیز برخوردار هستند.

– فلنج کور

سطح فلنج های کور فاقد هرگونه سوراخ است و در سیستم های لوله کشی صنعتی، برای مسدود کردن مسیر لوله ها کاربرد دارند.

سوالات متداول

– اتصالات صنعتی چیست؟

در لوله کشی های صنعتی، این اتصالات به عنوان نوعی رابط عمل می کنند و با استفاده از آنها به آسانی می توان انواع لوله ها را به یکدیگر متصل نمود.

– اتصالات موجود در بخش های صنعتی چه انواعی دارند؟

این اتصالات در انواع متعددی تولید می شوند و به طور کلی در سه دسته اصلی اتصالات جوشی، اتصالات فشار قوی و فلنج ها جای می گیرند.

– اتصالات جوشی صنعتی دارای چه انواعی هستند؟

به طور کلی این نوع از اتصالات در دو نوع اتصالات جوشی درز دار صنعتی و اتصالات جوشی بدون درز صنعتی ساخته می شوند.

– رایج ترین انواع فلنج ها کدام اند؟

متداول ترین انواع فلنج های موجود در بازار عبارت اند از: فلنج های لبه دار، فلنج ها شیاردار، فلنج های اسلیپون، فلنج های حلقه مشترک، فلنج های نر و ماده،  فلنج های کور و فلنج های فلت فیس.

 

امتیازدهی به این مطلب!
. میانگین 5 از 2 رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *