مقالات

لوله اسپیرال | کاربردها، خرید و قیمت

لوله اسپیرال

لوله اسپیرال چیست؟

لوله اسپیرال نوعی لوله فولادی بسیار کاربردی و مقرون به صرفه است که در صنایعی همچون نفت و گاز و یا خطوط فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرد. این لوله ها که با نام لوله های پیچی جوشی نیز شناخته می شوند، از ورقه های فولادی در ابعاد و ضخامت های متفاوت تولید می گردند. اسپیرال ها با توجه به کیفیت ساخت بالا و بهره مندی از درزهای مارپیچی، از استحکام قابل ملاحظه در مقابل عواملی نظیر فشار بالا، ترک خوردگی و شکستگی برخوردار هستند و به همین سبب گزینه ای مناسب برای انتقال سیالات تحت فشار به حساب می آیند.

 

برای خرید انواع لوله اسپیرال با بهترین قیمت یک تماس با سایت لوله و اتصالات کافی است!

 

خرید لوله اسپیرال

کاربرد لوله اسپیرال

کاربرد این لوله ها با توجه به ابعاد و ضخامت آنها با یکدیگر متفاوت است که به طور کلی برخی از موارد استفاده آنها به شرح زیر است:

– از این لوله های مارپیچی در کارخانه ها جهت انتقال و جابجایی سیالات مختلف بهره گرفته می شود.

– این لوله های صنعتی برای انتقال جریان هوا به منظور تامین هوای تازه محیط کارخانه های صنعتی کاربرد دارند.

– لوله اسپیرال به صورت گسترده در سیستم های آب و فاضلاب به منظور انتقال آب، تصفیه آب و همچنین زهکشی به کار گرفته می شود.

– در صنایع پتروشیمی از این لوله های مارپیچی به وفور برای انتقال سیالاتی همچون نفت، گاز، گاز مایع و سایر فرآورده های پتروشیمی استفاده می شود.

– از دیگر کاربردهای این لوله ها می توان به استفاده از آنها در صنایع گوناگونی همچون صنایع برق، صنایع نظامی، صنایع کشاورزی، صنایع جاده سازی، پل سازی و اسکله سازی اشاره نمود.

مزیت های لوله اسپیرال

این لوله های محبوب به دلیل شیوه طراحی و ساخت متمایز دارای مزیت های فراوانی هستند که برخی از آنها به شرح زیر است:

– اگرچه این لوله ها درزدار هستند، اما طراحی مارپیچی و نوع جوش آنها موجب می شود تا فشار در تمامی سطح لوله تقسیم شود و این لوله ها قابلیت تحمل میزان بالایی از فشار را داشته باشند.

– از آنجایی که این لوله های مارپیچی با جوش به یکدیگر وصل می شوند، بنابراین با اطمینان و بدون نگرانی از نشستی لوله، می توان از آنها در سیستم های لوله کشی استفاده نمود.

– با توجه به شیوه خاص طراحی این لوله ها، اندازه گیری آنها با دقت بالایی انجام می شود اما در عین حال فرآیند ساخت آنها به گونه ای است که قیمت نهایی لوله در مقایسه با سایر لوله ها صنعتی مناسب و مقرون به صرفه است.

– لوله اسپیرال در مقابل شکستگی، دما و ضربه مقاوم است و این امر می تواند به انتقال ایمن سیالات کمک کند.

– در صورت استفاده از این لوله ها جهت انتقال سیالاتی با دما و فشار بالا، میزان افت فشار در آنها نسبت به سایر لوله های صنعتی کمتر است.

– نصب و اجرای سیستم های لوله کشی با این لوله ها، در مقایسه با سایر لوله های صنعتی با سهولت بیشتری قابل انجام است.

کاربرد لوله اسپیرال

شیوه ساخت لوله اسپیرال

با توجه به آنکه در تولید این لوله ها هیچ نوع محدودیتی از نظر اندازه وجود ندارد، امکان تولید آنها در ابعاد و اندازه های مختلف وجود دارد. به طور کلی این لوله ها به دو روش زیر ساخته می شوند:

– ساخت لوله به روش تک مرحله ای

در این روش در صورت صاف نبودن ورقه های فولادی، آنها را با غلطک صاف می کنند تا آماده جوش دادن به یکدیگر شوند. برای تهیه لوله های اسپیرال به این روش ابتدا درز داخلی و در ادامه درز خارجی ورقه فولادی را به کمک دستگاه جوش زیر پودری جوش می دهند. در نهایت نیز بر اساس طول مورد نظر لوله را برش می دهند. سرعت ساخت لوله با این روش چندان بالا نیست؛ زیرا سرعت این نوع جوشکاری محدود است. لوله هایی که به این روش ساخته می شوند عمدتا برای استفاده در سیستم های لوله کشی انتقال آب مناسب هستند.

– ساخت لوله به روش دو مرحله ای

تفاوت عمده شیوه تک مرحله با دو مرحله ای این است که در این روش درز لوله اسپیرال با جوشکاری قوسی با گاز محافظ انجام می شود. در این شیوه ساخت لوله، جوشکاری درز داخلی و خارجی لوله ها توسط چند دستگاه زیر پودری انجام می شود. سرعت تولید لوله در این روش نسبت به روش تک مرحله ای حدودا چهار برابر بیشتر است. لوله های تولید شده به این روش غالبا در صنایع پتروشیمی، به منظور انتقال نفت و گاز مورد استفاده قرار می گیرند.

 

 

 

امتیازدهی به این مطلب!
. میانگین 4.5 از 2 رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *