مقالات

خرید چیلر هوا خنک، تراکمی، جذبی – بهترین قیمت

خرید چیلر

چیلر یکی از پرکاربردترین تجهیزات مورد استفاده در سیستم های تهویه مطبوع است که به عنوان یک دستگاه سرمایشی عمل می کند. اگر به فکر خرید چیلر هستید باید بدانید که معنی اسم آن سردکن است و کار آن ایجاد و تامین سرمایش مورد نیاز برای خنک نمودن ساختمان ها، مجتمع های مسکونی، تجاری و اداری است. از دیگر کاربردهای این دستگاه می توان به استفاده از آن در بخش های مختلف صنعتی جهت خنک کردن دستگاه ها و ماشین آلات صنعتی اشاره نمود. این دستگاه از طریق سیکل تبرید، گرمای سیالاتی مانند آب را می گیرد و از آن جدا می سازد و بدین ترتیب موجب خنک شدن این سیال می شود. آبی که با این روش خنک شده است، بار دیگر به چرخه استفاده باز می گردد و در دستگاه هایی نظیر تهویه مطبوع مورد استفاده قرار می گیرد. نکته حائز اهمیت در مورد چیلرها این است که این دستگاه به تنهایی قادر به خنک نمودن محیط نیستند. بنابراین آب خنک شده توسط آنها می بایست به دستگاه هایی نظیر فن کوئل ها و هواساز ها انتقال داده می شود.

خرید انواع چیلر و تجهیزات تخصصی از فروشگاه لوله و اتصالات

انواع چیلرها

این دستگاه ها با توجه به سیکل کاری خود در دو نوع متفاوت تولید و به بازار عرضه می گردند که عبارت اند از:

1- تراکمی 2- جذبی

خرید چیلر تراکمی بر اساس نوع کمپرسور

این نوع از دستگاه های تراکمی که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم، بر اساس نوع کمپرسور عبارت اند از: اسکرال، پیستونی، اسکرو و سانتریفیوژ.

– چیلر اسکرال: این دستگاه دارای دو چرخ دنده است. طراحی چرخ دنده های این دستگاه به شکل حلزونی است و کارکرد آن به گونه ای است که ماده مبرد بین این چرخ دنده ها متراکم می گردد. از میان چرخ دنده های این دستگاه یکی متحرک و دیگری ثابت است. از مشخصات خرید چیلر اسکرال می توان به صدای کم این دستگاه و عمر مفید بالای آن اشاره نمود.

چیلر پیستونی: کمپرسورهای این نوع از دستگاه ها با عمل رفت و برگشت کار می کنند و از این طریق ماده مبرد را متراکم می سازند. این کمپرسورها می توانند در کنار عوامل دیگری قرار بگیرند و مجموعه بزرگ تری را ایجاد کنند. کمپرسورهای پیستونی از نظر قیمت مقرون به صرفه و بسیار پرطرفدار هستند.

– چیلر اسکرو: چرخ دنده های این دستگاه ها به صورت مارپیچ طراحی و تولید شده اند. مشخصه این نوع طراحی این است که در هنگام کار کردن صدای زیادی ایجاد نمی کنند و در عین حال عمر مفید بالایی دارند.

– چیلر سانتریفیوژ: کمپرسورهای این دستگاه ها با چرخش بسیار سریع و ایجاد نیروی گریز از مرکز کار می کنند و طی این فرآیند ماده مبرد را متراکم می سازند. کمپرسورهای سانتریفیوژ در هنگام کار کردن صدای کمی تولید می کنند و هزینه تعمیر و نگهداری آنها نیز زیاد نیست.

قیمت انواع چیلر

خرید چیلر تراکمی بر اساس نوع کندانسور

چیلرهای تراکمی بر اساس نوع کندانسور نیز در سه دسته کلی هوا خنک، آب خنک و تبخیری جای می گیرند که در این قسمت به معرفی آنها می پردازیم:

– چیلر هوا خنک: مدل هوا خنک که به آن هوایی نیز می گویند با توجه به سیکل تبرید تراکمی بخار کار می کند. با خرید چیلر هوا خنک کارکرد آن به صورتی است که در این دستگاه جداسازی حرارت در بخش کندانسور و از طریق هوای محیط انجام می شود. از مزایای این دستگاه می توان به صرفه جویی در مصرف آب اشاره نمود. این دستگاه ها بر اساس شیوه استفاده از کندانسور به دو دسته هوا خنک یکپارچه و هواخنک دو پارچه تقسیم می شوند.

– چیلر آب خنک: در این نوع از دستگاه، سرمایش از طریق عملکرد سیکل تبرید تراکمی بخار و به کمک آب خنک تولید شده در برج خنک کننده ایجاد می شود. اگرچه این نوع دستگاه با منابع آبی کار می کند، اما مزیت آن نسبت به نوع هواخنک بالاتر بودن راندمان کاری است.

– چیلر تبخیری: این نوع دستگاه ها تا حدودی مشابه نوع آب خنک هستند، اما راندمان آنها نسبت به نوع آبی پایین تر است. با این حال نوع تبخیری با رطوبت آب کار می کند و نیازی به برج های خنک کننده جهت از بین بردن حرارت ندارند.

نحوه کارکرد چیلر تراکمی

با خرید چیلر تراکمی کارکرد آن به گونه ای است که در مرحله نخست سیالات مبرد که به حالت بخار بسیار داغ هستند به بخش کمپرسور وارد می شوند. بخار داغ در این حالت تا فشار بسیار زیادی متراکم می شود و موجب بالا رفتن دمای مبرد می شود. بخاری داغی که از کمپرسور خارج می شود، از طریق کندانسور تا دمای اشباع خنک می شود. سپس حرارت و گرمای آن گرفته می شود و به مایع مبرد تبدیل می شود. این مایع در ادامه از شیر انبساط می گذرد و فشار آن تا حد بسیار زیادی کم می شود. در این مرحله پس از آنکه بخشی از مایع مبرد بخار شد، دما به دلیل کم شدن فشار کاهش می یابد. در این شرایط با توجه به آنکه میان ترکیب مایع و بخار و دمای محیط در اواپراتور اختلاف دما ایجاد می شود، سرمایش رخ می دهد تا تبخیر صورت بگیرد. در نهایت نیز بخاری که از اواپراتور خارج می گردد بار دیگر به کمپرسور وارد می شود و این سیکل ادامه پیدا می کند.

اجزای اصلی تشکیل دهنده چیلر تراکمی

این دستگاه از قطعات مختلفی تشکیل شده است که در این قسمت به معرفی آنها می پردازیم.

  1. کندانسور

کندانسور که به آن چگالنده نیز گفته می شود، یکی از قطعات مهم در خرید چیلر تراکمی به شمار می رود که وظیفه آن منتقل نمودن گرما یا حرارت در کنار سیالات دیگری همچون آب یا هوا و جدا کردن گرما از آنها است. به عبارت دیگر کندانسورها با گرفتن گرما و حرارت از مبرد، سیالات را از حالت بخار به مایع تبدیل می کنند و در نهایت آن را به قطعه دیگری به نام شیر انبساط انتقال می دهند. کندانسورها دارای انواع مختلفی هستند که از جمله آنها می توان به کندانسورهای تبخیری، کندانسورهای هوا خنک و کندانسورهای آب خنک اشاره نمود.

کندانسور چیلر

  1. کمپرسور

کمپرسور یکی از مهم ترین بخش های چیلر به حساب می آید که در آن مبرد گازی پس از ورود به این قطعه، فشرده می شود. از این طریق دما و فشار مبرد تا حد بسیار زیادی افزایش می یابد و در نهایت نیز به کمک یک لوله به کندانسور منتقل می شود. کمپرسورهای موجود در بازار انواع مختلفی دارند که از پرکاربردترین آنها عبارت اند از: کمپرسورهای اسکرال، کمپرسورهای اسکرو، کمپرسورهای رفت و برگشتی و کمپرسورهای سانتریفیوژ.

کمپرسور چیلر

  1. شیر انبساط

شیر انبساط یکی از اجزای مهم در خرید چیلر محسوب می شود که محل قرار گرفتن آن پس از کندانسور است. بنابراین سیال موجود پس از عبور از این قطعه کاربردی، با کاهش فشار بسیار زیادی مواجه می شود و وارد قطعه دیگری به نام اواپراتور می شود. به عبارت دیگر کاربرد اصلی این شیر کنترل نمودن میزان مبردی است که به اواپراتور وارد می شود. شیرهای انبساط انواع گوناگونی دارند که از جمله پر استفاده ترین آنها می توان به شیرهای انبساط ترموستاتیکی و شیرهای انبساط الکترونیکی اشاره نمود.

شیر انبساط چیلر

  1. اواپراتور

اواپراتور یکی از قطعات تشکیل دهنده است که گرما و حرارت آب به عنوان مایعی سیال را می گیرد و موجب می شود تا ماده مبرد پس از گذشتن از شیر انبساط، در لوله های مسی این قطعه تبخیر شود و آماده انتقال به کمپرسور گردد و هنگام خرید چیلر باید به آن توجه کنید. اواپراتورهای موجود در بازار انواع مختلفی دارند که از جمله آنها می توان به اواپراتورهای پوسته لوله، اواپراتورهای صفحه ای و اواپراتورهای آیس بانکی اشاره نمود.

خرید انواع چیلر جذبی

انواع اصلی در خرید چیلر جذبی به شرح زیر است:

1- مدل جذبی تک اثره 2- مدل جذبی دو اثره.

– چیلر جذبی تک اثره

این دستگاه ها تنها دارای یک محفظه مخصوص ژنراتور هستند و از قسمت های مختلفی همچون اواپراتور، ابزوربر، ژنراتور و کنداسور تشکیل شده اند. حرارت و گرمای مایع مبرد در قسمت اواپراتور این دستگاه ها از آن جدا می شد و به بخار تبدیل می شود. در ادامه بخار آب توسط نمک مایعی که در محفظه مخصوص جاذب وجود دارد جذب می شود و پس از آن به ژنراتور وارد می شود. آبی که در اواپراتور سرد شده است، در اواپراتور دستگاه به مبرد منتقل می شود و پس از آن بار دیگر با دمای پایین به سوی فن کوئل یا هواساز هدایت می شود.

– چیلر جذبی دو اثره

این چیلر که به آن دو حالته نیز می گویند از بسیاری از لحاظ همانند کارکرد و فرآیندی که برای سرمایش انجام می شود به نوع تک اثره شبیه است. با این حال تفاوت عمده این دو دستگاه در این است که در نوع جذبی تک اثره فرآیند غلیظ ساختن جاذب و مبرد طی دو مرحله انجام می شود. بر این اساس ابتدا غلیظ شدن در ژنراتور دما بالا و سپس ژنراتور دما پایین صورت می گیرد.

چیلر چیست

اجزای اصلی تشکیل دهنده چیلر جذبی

این دستگاه نیز همانند نوع تراکمی از قطعات گوناگونی به شرح زیر تشکیل شده است:

  1. اواپراتور

اواپراتور یا تبخیر کننده قطعه مهمی در این نوع از دستگاه ها به حساب می آید که در داخل آن فشار منفی است. این به معنای آن است که در داخل این قطعه حالت خلاء وجود دارد. این قطعه در خرید چیلر جذبی که درون یک پوسته و در بخش پایینی آن تعبیه شده است، در کاهش دما و سرد نمودن آب نقش مهمی ایفا می نماید. به همین دلیل آب موجود سریعا و با کم ترین میزان حرارت تبخیر می شود و به حالت بخار در می آید. لازم به ذکر است که آب موجود در اواپراتور در قسمت پایینی آن جمع می شود و پس از آن به کمک پمپ و افشانک ها به سمت مبدل اسپری می گردد. هنگام خرید چیلر با این مدل دقت کنید که از آنجایی که میزان حرارت در این قطعه بسیار زیاد است، از لوله هایی از جنس مس بهره گرفته می شود.

  1. ابزوربر

کاربرد این قطعه که به آن جذب کننده یا جاذب نیز می گویند، حفظ فشار اواپراتور در شرایطی با فشار منفی است. ابزوربر مخزنی است که متناسب با ظرفیت این نوع چیلر حاوی مقادیر معینی لیتیوم بروماید است. در این قطعه لیتیوم بروماید یا همان نمک مایع، بخار ناشی از آب تبخیر شده را جذب می کند. این بخار در ادامه از طریق یک پمپ به ژنراتور چیلر جذبی منتقل می گردد تا در آنجا حرارت زدایی صورت گیرد و بار دیگر از این بخار استفاده شود.

  1. ژنراتور

کاربرد ژنراتور در دستگاه چیلر جذبی که با آن مولد نیز می گویند غلیظ کردن محلول نمک مایع است. برای این منظور زمانی که در این قطعه نمک مایع از بخار آب جدا می شود، این بخار به سمت کندانسور حرکت می کند تا در این قسمت مجددا به مایع درآید. اما نمک مایع موجود به سمت جاذب هدایت می شود تا در آنجا مجددا بخار آب موجود در اواپراتور را جذب نماید.

  1. کندانسور

این قطعه مهم در چیلر جذبی که به آن چگالنده نیز می گویند، در بخش بالایی دستگاه قرار دارد و وظیفه آن این است که بخار آب تبخیر شده را مجددا به چرخه استفاده بازگرداند. بخار آب پس از رها شدن در ژنراتور در این مبدل حرارتی به حالت مایع در می آید.

سوالات متداول

– چیلر چیست و چه کاربردی دارد؟

چیلر به سیستمی بسیار پرکاربرد گفته می شود که حرارت و گرما را از طریق سیکل تبرید تراکمی و تبرید جذبی از مایع جدا می کند و موجب سر شدن مایع می شود. در ادامه این مایع خنک شده در تجهیزاتی نظیر هواساز، فن کوئل و تهویه مطبوع مورد استفاده قرار می گیرد.

– چیلر جذبی از چه قطعاتی تشکیل شده است؟

مهم ترین قطعات سازنده این دستگاه عبارت اند از: اواپراتور، ابزوربر، کندانسور و ژنراتور.

– چیلر تراکمی بر اساس نوع کندانسور چه انواعی دارد؟

انواع چیلرهای تراکمی بر اساس نوع کندانسور عبارت اند از: نوع اسکرال که در آن ماده مبرد میان چرخ دنده ها متراکم می شود، نوع پیستونی که در آن ماده مبرد از طریق فرآیند رفت و برگشت متراکم می گردد، نوع اسکرو که در آن ماده مبرد در چرخ دنده های مارپیچی متراکم می شود و نوع سانتریفیوژ که در آن ماده مبرد به واسطه نیروی گریز از مرکز متراکم می شود.

– به طور کلی چند نوع چیلر جذبی وجود دارد؟

این دستگاه پرکابرد در دو نوع جذبی تک اثره و جذبی دو اثره تولید می شود که تفاوت عمده آنها با یکدیگر این است که در نوع دو اثره پروسه تغلیظ ماده مبرد و جاذب در دو مرحله انجام می شود.

– چیلر تراکمی از چه قطعاتی تشکیل شده است؟

قطعات اصلی این دستگاه کندانسور، کمپرسور، شیر انبساط و اواپراتور هستند.

امتیازدهی به این مطلب!
. میانگین 5 از 2 رای

دیدگاه ها

  1. رهبری گفت:

    اطلاعاتم بالا رف مرسی

  2. علی بابایی گفت:

    با سلام کارشناس خرید شرکت **** تبریز هستم و بابت حسن همکاری شما و ارسال به مو قع خرید ها سپاس گذارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *